Prima zi de scoala, cu Virgil Iantu: Eram fermecator de mic

Prima zi de scoala, cu Virgil Iantu: „Eram fermecator de mic”

Pentru ca prima zi de scoala este atat e aproape, le propunem parintilor sa faca o calatorie in trecut si sa-si aminteasca emotiile pe care le aveau ei la inceput de gradi sau de scoala. La Suna Bine cu Ruxandra, l-am provocat si pe Virgil Iantu sa-si aminteasca inceputul de an scolar si sa ne spuna ce a invatat din experientele sale. Daca n-ai prins interviul, asculta podcastul aici.

Ca parinte, sa-ti amintesti de prima zi de scoala te va ajuta sa empatizezi mai usor cu prichindelul tau si sa intelegi trairile care il incearca in ultimele zile de vacanta, respectiv primele zile de scoala. (Mai ales daca vorbim si de un inceput cum ar fi intrarea la gradi sau in clasa I.)

Si Virgil Iantu se pregateste de un nou inceput, anume viitorul sezon din emisiunea TV – Castiga Romania. L-am rugat insa sa mearga putin inapoi si sa-si aminteasca de prima zi de scoala de la Colegiul National de Arta Ion Vidu si chiar si mai in spate, anume primele contacte cu gradinita.

„Am plans mult, dar dup-aia m-am obisnuit. Aveam niste educatoare care ma iubeau foarte tare. Eram fermecator de mic, asa ca am trecut prin aceasta perioada mai usor”, ne-a povestit el. „Cred ca fiecare etapa – si gradinita si scoala primara si gimnaziul – are un rol foarte important in formare si in dezvoltare. Eu imi amintesc si simt acum, ca adult, ce rol a avut fiecare perioada a scolii.”

Mai multe despre prima zi de scoala, atat din amintirile realizatorului TV, cat si din mesajele ascultatorilor Itsy Bitsy FM, poti afla acum, la Suna Bine cu Ruxandra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s