School is cool! Pregatirile pentru noul an scolar incep la Auchan!

School is cool! Pregatirile pentru noul an scolar incep la Auchan. Alege din cele peste 2500 de produse pentru mers la scoala si pentru cursuri online. 

Auchan sustine educatia si te invita sa afli de la specialisti cum poti fi un parinte pregatit pentru inceputul scolii.
Asculta rubrica “Back to school” la Happy Music cu Marius Constantinescu.

Pregatirile pentru noul an scolar reprezinta o adevarata provocare atat pentru copii, dar mai ales pentru parinti, care trebuie sa se asigure ca micutilor scolari nu le lipseste nimic din ghiozdane, in prima zi de scoala.

Cum abordam situatia in contextul dat, atat din postura de parinte, cat si de profesor, aflam de la Claudia Carstocea, profesor al scolii nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanta, membru SuperTeach si facilitator al programului Mentalitatea Deschisa in Educatie.

Poate scoala online sa inlocuiasca scoala offline?

„Am exersat online-ul dar nu putem face scoala numai in online. Cei mici sufera din cauza lipsei de relationare, de prietenii, din cauza dorului de a petrece timp cu ceilalti colegi, insa acest lucru nu este resimtit doar de cei mici. In calitate de parinte al unui copil de liceu, pot spune ca si copilul meu se confrunta cu toate aceste stari. Invatarea online nu da acelasi randament ca invatarea offline”, marturiseste Claudia Carstocea.

Poate fi homeschooling-ul o alternativa la invatamantul traditional?

„Homeschooling-ul este o alternativa delicata. Cand ne gandim la homeschooling este important sa avem in vedere faptul ca acesta presupune ca parintele sa cunoasca psihologia copilului, sa fie rabdator si calm, sa cunoasca curriculumul, sa stie ce poate face copilul sau la o anumita varsta. Inca un factor extrem de important il reprezinta autoritatea parintelui in fata copilului, intrucat aceasta este diferita fata de autoritatea unui cadru didactic”, ne spune Claudia Carstocea.

Asculta aici intreaga emisiune:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s