Pregateste-te de Ziua Universala a Iei!

Scoala de Joaca” sarbatoreste Ziua Universala a Iei, Traditiilor, Jocurilor si Povestilor Romanesti pentru Copii. Ce activitati le sunt pregatite celor mici?

In perioada 21-24 iunie, toti copiii sunt invitati sa se imbrace in ie sau in bluza alba si sa descopere jocuri (Caloianul, Paparudele, Podul de Piatra, Baba Gaia, Alunelu, Batistuta etc.), obiceiuri si mestesuguri traditionale, romanesti.

Printre activitatile pregatite de „Scoala de Joaca”, cei mici vor invata sa modeleze in lut si sa deseneze pe ceramica, sa faca papusi din lemn, ata si panza, sa confectioneze coronite de sanziene, sa coasa semne pe ie. De asemenea, vei putea admira si o parada si un targ ale iei, cu o multime de cantece si dansuri. Desenele celor mici vor alcatui o expozitie dedicata povestilor romanesti.

In plus, esti asteptat si la un ospat, cu bauturi traditionale, poale in brau si alte preparate romanesti.

Evenimentul dedicat copiilor are loc intre orele 11.00 – 13.00 si 17.00 – 20.00 (in weekend), in Parcul Cismigiu din Bucuresti, in cadrul Festivalului International de Folclor – Muzici si traditii. Luni si Marti (23-24 iunie), jocurile se muta in strada Polona, la Bistro 77, incepand cu ora 17.00.

Tot in perioada 23-24 iunie, la Conacul Golescu Grant, intre orele 11.00 – 13.00, are loc si o tabara de joaca romaneasca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s