Poti recicla haine intr-un scop nobil

Bucurestenii pot face donatii oamenilor nevoiasi, folosind primul container din Bucuresti pentru colectarea hainelor.

Containerul colector este amplasat in fata cladirii Ambasadei Republicii Cehe si a Centrului Ceh (Strada Ion Ghica nr. 11). Cele doua institutii au avut initiativa acestui demers si vor colabora cu o serie de ONG-uri pentru a strange haine si incaltaminte in scopuri umanitare.

Containere asemanatoare exista deja in peste 90 de localitati din Romania, dar acesta este primul din Bucuresti.

„La inceputul proiectului am strans haine pentru ajutorarea refugiatilor din tabara din Serbia. Am organizat tot procesul, am anuntat colecta, am impartit donatiile şi ne-am ocupat de transport. Ne-am dat seama ca, in Bucuresti, nu exista inca niciun loc unde sa se colecteze haine sau incaltaminte in scopuri caritabile. Ne-ar placea ca, prin amplasarea primului container pentru textile in fata cladirii noasrte, sa inspiram si alte organizatii sa faca locuri de colectare similare“, spune directorul Centrului Ceh, František Zachoval.

„Textilele reprezinta peste 20% din deseurile mixte. Containerele pentru textile si haine au un mare potential de a salva mediul inconjurator“, a declarat si ambasadorul Republicii Cehe la Bucuresti, Vladimír Války.

Deocamdata, in Romania, nu exista posibilitatea reciclarii textilelor pentru ca nu dispunem de tehnologia necesara. De aceea, containerul din fata Ambasadei Cehiei este doar pentru haine curate, fara defecte, care pot fi redistribuite si refolosite.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s