Politia Romana si Lidl dau Verde la educatie pentru circulatie

A treia editie consecutiva a campaniei de educatie rutiera pentru copii, Verde la educatie pentru circulatie, are loc in toata tara, sambata, 19 septembrie.

De la ora 10:00, copiii cu varste intre 4 si 10 ani sunt asteptati la ora de circulatie rutiera, ce va avea loc simultan in parcarile tuturor magazinelor Lidl din Romania.

Copiii ce se alatura initiativei vor invata direct de la reprezentantii Politiei Romane cum sa se comporte ca pietoni in trafic. Lectia de educatie rutiera va incepe cu o parte de teorie, in care cei mici vor invata cateva dintre cele mai importante semne de circulatie si reguli de respectat cand traverseaza strada. Apoi, ei vor fi invitati sa puna in aplicare ce au invatat, in cadrul unui orasel miniatural.

Desigur, nu vor lipsi nici premiile oferite de catre Lidl tuturor micilor participanti.

Cunoasterea si respectarea regulilor de circulatie reprezinta factori esentiali in educatia celor mici. Pe termen lung, aceste invataturi pot duce la reducerea semnificativa a numarului de accidente rutiere, in care sunt implicati cu vina copiii.

La editia din 2014 a proiectului Lidl, Verde la educatie pentru circulatie, au luat parte 23.000 de copii ce au aflat cum pot deveni pietoni responsabili.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s