Poliția Română aniversează 200 de ani cu evenimente pentru mari și mici

Poliția Română sărbătorește, in 25 martie 2022, 200 de ani de atestare documentară și marchează aniversarea organizând o serie de evenimente dedicate publicului.

Un prim eveniment are loc miercuri, 23 martie, începând cu ora 10:00, la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”, unde copiii sunt așteptați să devină ”polițiști pentru o zi”, participând la ateliere preventive.

Vineri, 25 martie, publicul e așteptat la sediul Poliției Romîne din strada Mihai Vodă, nr. 6, Sector 5, pentru a retrăi momente din istoria Poliției Române, dar și pentru a întâlni polițiștii din viitor.

În cadrul ambelor evenimente vor fi amenajate standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, cum ar fi laboratorul mobil folosit de Institutul Național de Criminalistică din Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor și „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, aflat în dotarea Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, autospecialele şi motocicletele, folosite de polițiștii rutieri în misiunile operative.

De asemenea, vor avea loc demonstraţii ale Serviciului Canin al Poliţiei Capitalei și vor fi organizate concursuri interactive.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s