Asociația Dăruiește Aripi a creat un Task Force de urgență pentru copiii cu cancer din Ucraina

Asociația Dăruiește Aripi anunță crearea unui Task Force de urgență pentru copiii cu cancer din Ucraina, prin intermediul căruia este coordonată preluarea cazurilor și oferim familiilor lor sprijinul de care au nevoie în România.

Asociația Dăruiește Aripi este National Contact Point al Child Cancer International și face parte din mecanismul de cooperare europeană EWRS al Comisiei Europene și din proiectul neguvernamental Unicorn, condus de St. Jude Global din Statele Unite în colaborare cu Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică – SIOPE.

Asociația și-a unit eforturile cu autoritățile și cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică și au creat împreună un serviciu național de preluare și repartizare în centrele de specialitate pentru copiii cu cancer din Ucraina.

Acest serviciu funcționează ca un “dispecerat” care preia atât solicitările venite din țară, cât și pe cele venite prin mecanismele de cooperare europeană. În funcție de patologie, de serviciile necesare și de paturile disponibile, cazurile sunt apoi repartizate în mod coordonat către centrele de onco-hematologie pediatrică.

În prezent participă cele 6 centre de onco-hematologie pediatrică cu cel mai mare rulaj de cazuri (București, Cluj, Timișoara și Iași), cu un total estimat de 60 de paturi.

Serviciul de dispecerat centralizează și actualizează în timp real locurile disponibile la nivel național.

Solicitările sunt preluate și procesate de medici specialiști și rezidenți în onco-hematologia pediatrică cu ajutorul unei aplicații digitale dezvoltată de Code for Romania special pentru această inițiativă. Prin intermediul platformei, cazurile sunt repartizate în centrele din țară.

De asemenea, sunt oferite soluții și pentru nevoile familiilor care însoțesc acești copii (transport, cazare, etc).

Cei care au nevoie de aceste servicii le pot solicita aici, accesând oricare dintre cele 3 variante de contact sau completând formularul din platforma disponibilă in limbile română, engleză, ucraineană și rusă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s