Peste 200 de copii, la intalnire cu Biodiversitatea

Peste 200 de copii insotiti de parinti sau bunici au avut parte sambata, 28 ianuarie, de o intalnire interesanta si educativa cu Biodiversitatea, in cadrul expozitiei „Satul Biodiversitatii” de la Baneasa Shopping City.

Cei mici au colorat impreuna cu organizatorii si voluntarii Asociatiei WWF fise special concepute pentru ei cu elemente ale naturii, au aflat povesti despre broasca, albina si floare, despre pomi, pasari si pesti, au construit puzzle-uri din lemn sau pe calculator si au aflat lucruri noi despre speciile de pasari si animale.

De asemenea, copiii au avut ocazia saplanteze seminte de rucola pe care le-au luat cu ei acasa sa le ingrijeasca mai departe, iar cei mai maricei si-au construit singuri casute de pasarele.

Atelierul de origami al „profesorului” Bogdan Ionescu, s-a bucurat de un mare succes. Cu un talent pedagogic inascut, desi are numai 12 ani, a atras o multime de copii in jurul sau, pe care i-a invatat sa construiasca fluturi, flori si animale din hartie colorata.

Cei interesati de tainele vietii marine au putut viziona filmul „Viata in Marea Neagra”, prezentat de organizatia Oceanic Club, si au putut vedea cu ajutorul microscoapelor imagini cu fauna marunta din Marea Neagra.

Toate acestea au avut loc sambata, la Baneasa Shopping City, in cadrul expozitiei publice „Satul Biodiversitatii” – o actiune de informare a Comisiei Europene, Directia Generala Mediu, in parteneriat cu WWF si Oceanic Club.

Organizatorii „Satului” isi propun sa sensibilizeze publicul larg – mai ales tinerii si copiii – prin instrumente interactive, pregatind, in acest sens, mai multe activitati si ateliere care se vor desfasura sambata si duminica (29 si 30 ianuarie, 5 si 6 februarie), intre orele 13:00 si 20:00.

Mai jos poti vedea cateva fotografii realizate sambata in Satul Biodiversitatii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s