Pedeapsa si sanctiune

Adesea, parintii isi pedepsesc copiii fara sa le explice cu ce au gresit. Ba chiar, in opinia micutilor, ei nu au facut nimic rau. Astfel, se naste o lipsa de comunicare, ce duce la tipete, urlete si un dialog haotic intre adult si copil. Ce este de facut?

Psihologul Claudia Jimeno ne explica ce variante avem. De exemplu, in loc sa ii reprosezi copilului ca si-a stricat jucaria, mai bine poti incerca sa afli de ce a facut asta. Raspunsul sau s-ar putea sa te surprinda.

De asemenea, cand vrei sa sanctionezi un anumit comportament al micutului tau, nu face asta cand deja esti enervat(a). Ia o pauza, calmeaza-te, iar apoi explica-i copilului tau faptul ca este important sa isi asume responsabilitatea atunci cand a gresit si ca, de aceea, va exista o consecinta.

Copilul cuminte este idealul oricarui parinte. Cu toate acestea, uneori, se intampla sa ne suparam pe ei. Ce se intampla daca l-ai pedespit pe cel mic fara discernamant? Psihologul Claudia Jimeno ne prezinta cum se manifesta emotiile nerezolvate la copii si, ulterior, la adulti.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s