Pe 2 octombrie sarbatorim Ziua Internationala a Non-Violentei

Pe 2 octombrie sarbatorim Ziua Internationala a Non-Violentei

Anual, pe 2 octombrie, in toata lumea se sarbatoreste Ziua Internationala a Non-Violentei, ocazie prin care suntem invitati cu totii sa contribuim la crearea unei culturi a pacii, a tolerantei si a intelegerii, asa cum putem, in modurile noastre unice. Afla mai multe despre aceasta sarbatoare aici.

„Non-violenta este cea mai mare forta la dispozitia omenirii, mai puternica decat cea mai puternica arma de distrugere, conceputa de ingeniozitatea omului”, a spus Mahatma Gandhi.

Organizatia Natiunilor Unite a adoptat, prin Rezolutia 61/271, la 15 iunie 2007, ca Ziua Internationala a Non-Violentei sa fie sarbatorita pe 2 octombrie, in data de nastere a lui Mahatma Gandhi, părintele miscarii de independenta a Indiei si pionier al filosofiei si al strategiei non-violentei.

In aceasta zi, incurajam orice metoda de a opri violenta, pornind de la exemple personale, pana la educatia celor mai mici dintre noi si campanii publice de constientizare.

Itsy Bitsy de Ziua Internationala a Non-Violentei

De Ziua Internationala a Non-Violentei, echipa Itsy Bitsy va reaminteste de campania „Gradinite fara Bullying”, prin care isi propune sa ii ajute pe copii sa isi constientizeze si gestioneze emotiile, astfel incat sa fie prevenite comportamentele de tip bullying.


Un comentariu la „Pe 2 octombrie sarbatorim Ziua Internationala a Non-Violentei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s