Pe 17 noiembrie începe Povestea de Crăciun la Opera Comică pentru Copii

Pe 17 noiembrie, la ora 16:00, se deschid porțile Târgului „Poveste de Crăciun”, în curtea Operei Comice pentru Copii, unde cei mici sunt așteptați alături de familiile lor, să descopere o mulțime de activități și surprize de sezon.

Evenimentul are loc în perioada 17 noiembrie – 30 decembrie 2023, după următorul program:

  • orele 16:00-21:00: vinerea și în perioada 18-21 decembrie.
  • orele 10:00-21:00: sâmbăta, duminica și în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie
  • închis pe 24 și 25 decembrie.

Una dintre activitățile unicat în București este și în acest an Zborul cu Sania, pentru cei mai curajoși vizitatori, care vor să se simtă la înălțime și la propriu, nu doar la figurat.

Începând cu prima zi a evenimentului poposește în Târg chiar Moșu’ în persoană, pentru a se întâlni cu toții copiii care vor să-l vadă și să-i transmită dorințele lor, după ce au călătorit cu Liftul Magic pentru a ajunge până la el.

Patinoarul, Derdelușul, Trenulețul și Caruselul revin în curtea Operei Comice pentru Copii, spre bucuria copiilor de toate vârstele. Derdelușul, atracție unică în Târgul „Poveste de Crăciun”, este destinat exclusiv copiilor, iar pe Patinoar, în Trenuleț și în Carusel sunt invitați și părinții și bunicii.

Târgul cu Bunătăți atrage cu siguranță atenția vizitatorilor în căutare de daruri inspirate și mâncăruri tradiționale, iar la Căsuța din Copac este amenajată zona de servit masa în familie. Scena Colindătorilor, unde cântă corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi, este nelipsită și din această ediție a Târgului.

Încă una dintre noutățile din acest an este faptul că organizatorii deschid parcul de aventură pentru prima dată în sezonul rece, pentru ca bucuria explorării să se întâmple și într-un cadru festiv. Traseul Spiridușilor îi provoacă pe cei mici să descopere secretele iernii, iar Tiroliana Renilor provoacă adrenalină într-un mod adorabil. În Hornul Moșului, un perete de escaladă, sunt așteaptați copiii dornici de provocări la înălțime. Împreună, aceste atracții creează o experiență de iarnă plină de aventură și entuziasm, perfectă pentru toți copiii dornici să exploreze și să se distreze în aer liber.

La Atelierele Spiridușilor copiii își exersează creativitatea prin realizarea de globuri, decorațiuni de iarnă, coronițe și jucării din fetru, iar la Magazinul OCC și la Librăria lui Moș Crăciun, părinții găsesc inspirația pentru cadourile de sub brad. Totodată, Atelierele Bubu continuă și pe durata Târgului „Poveste de Crăciun”, fiind adresate celor mai mici spectatori, cu vârste de până la 3 ani.
În premieră, în această ediție, Fabrica de Turtă Dulce și Fabrica de Coronițe sunt locurile în care cei mici au ocazia să-și încerce talentele culinare și estetice, realizându-și propriile decorațiuni delicioase de sărbători. Iar la finalul vizitei în Târg, amintirile cele mai frumoase se creează pe loc la Colțul Foto.

Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

145 de spectacole pe 4 scene

Nu aveau cum să lipsească spectacolele pe durata Târgului „Poveste de Crăciun”, majoritatea având deja biletele epuizate. Anul acesta am pregătit 145 de reprezentații din 9 titluri diferite, la care sunt așteptați peste 20000 de spectatori. Începem cu una dintre cele mai amuzante opere din toate timpurile, „Elixirul dragostei”, continuăm cu cel mai celebru spectacol de balet al iernii, „Spărgătorul de Nuci”, apoi cu cele mai jucate spectacole din ultima perioadă, „Bubu la Zoo” și „Parada jucăriilor”, și încheiem anul cu opereta „O Noapte la Veneția”, programată între Crăciun și Revelion.

Spectacolul eveniment „Poveste de Crăciun” se va juca în acest an de opt ori, cu casa închisă, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

50 de Ateliere ale Spiridușilor, disponibile prin rotație pe toată durata Târgului

Atelierele Spiridușilor, locul unde copiii își exersează creativitatea, sunt în număr de 45 la ediția din acest an. Astfel, prin rotație pe toată durata Târgului, cei mici pot participa la ateliere de creație unde își pot confecționa, sub îndrumarea meșterilor, diferite obiecte de folosit acasă atât în perioada sărbătorilor, cât și în restul anului. Dintre atelierele cu tematică de iarnă amintim: Coronițele din brad natural, Decorațiunile cu Lumânări, Ghetuța lui Moș Crăciun, Brad de Crăciun colorat, Felinar de Crăciun, Decorațiuni vesele din lemn pentru Crăciun, Brăduț din fetru, Felicitări de Crăciun, Puzzle cu Animăluțe 3D, Glob decorat, Clay, Slime și Tabloul de Crăciun cu Licheni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s