Parintii isi pot inscrie copiii la gradinita pentru perioada vacantei de vara

Incepand de astazi, 15 iunie, parintii care vor sa beneficieze de serviciile oferite de gradinitele si unitatile de invatamant prescolar de stat pe durata vacantei de vara pot depune cereri la unitatile de invatamant pe care le-au frecventat copiii in acest an scolar.

Cererile vor fi centralizate de catre inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti si, ulterior, transmise autoritatilor publice locale pentru a decide, in acord cu acestea, asupra listei de unitati de invatamant in care se vor desfasura doar activitati recreative.

Lista cu unitatile de invatamant prescolar va fi afisata la avizierul inspectoratelor scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti si/sau pe site-urile acestora.

Unitatea de invatamant va asigura adoptarea masurilor necesare in vederea pregatirii deschiderii unitatilor de invatamant prescolar, conform prevederilor unul Ordin comun elaborat de Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Ordinul, trimis spre publicare in Monitorul Oficial, cuprinde masurile necesare in vederea redeschiderii creselor, gradinitelor, afterschoolurilor pentru prevenirea imbolnavirii cu SARS-CoV-2.

Astfel, se va tine cont de urmatoarele masuri:

  • Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual.
  • Jucariile care nu pot fi spalate vor fi eliminate din sala de grupa, precum si celelalte accesorii neesentiale.
  • Activitatile in aer liber vor reprezenta o proportie cat mai mare din program. In acelasi timp, afara pot fi mai multe grupe, dar cu respectarea conditiilor privind evitarea contactului strans intre copii si a jocurilor care presupun apropierea intre copii la mai putin de 2 metri.
  • Copiii nu trebuie sa aduca de acasa jucarii sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s