Parintii cu copii mici duc o viata nesanatoasa?

Desi s-ar putea crede ca parintii care au copii mici se mentin in forma alergand toata ziua dupa ei, un grup de cercetatori din SUA sustine ca situatia sta exact invers.

Astfel, cuplurile care au un copil de pana in cinci ani consuma alimente cu mult mai multe calorii decat celelalte persoane si beau mult mai multe bauturi cu zahar, scrie Daily Mail, citat de Gandul.

Indiferent de sex, acesti parinti fac mai putina miscare decat alti oameni, arata cercetatorii de la Universitatea din Minnesota.

Explicatia este simpla: parintii nu prea mai au timp pentru ei si prefera sa consume, in graba, produse fast-food. Insa acest lucru este grav pentru ca obiceiurile lor ar putea fi transmise si copiilor, arata dr. Jerica Berge, coautor al cercetarii.

„Acest studiu nu vrea sa arate cu degetul, ci sa identifice riscurile la care se expun parintii si sa le ofere acestora solutii”, spune Berge.

Studiul a fost facut pe un esantion de 1.520 de persoane, cu o varsta medie de 25 de ani si care au un copil mai mic de cinci ani. Cercetarea a aratat ca femeile care au copii sub cinci ani au o alimentatie care include 2.360 de calorii zilnic, cu 368 de calorii mai mult decat femeile care nu au urmasi.

O asemenea cantitate de grasimi ar putea fi eliminata alergand 5 kilometri zilnic, arata studiul. Totusi, mamele fac doar doua ore de miscare pe saptamana, fata de trei ore, cat restul reprezentantelor sexului frumos care au participat la cercetare. Situatia e similara si in cazul barbatilor: cinci ore de miscare saptamanala pentru tati si sapte pentru ceilalti barbati.

Un alt motiv care ar putea afecta alimentatia si stilul de viata al cuplurilor (si in special al mamelor) il reprezinta depresia post-natala, in opinia lui Sarah Krieger, purtatorul de cuvant al Asociatiei Americane de Dietetica.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s