Pe 23 noiembrie are loc Parenting Forum 2024, eveniment care își propune să le ofere o experiență captivantă de învățare și conexiune, părinților și formatorilor care doresc să îi sprijine pe copii să devină adulți echilibrați și fericiți.
Evenimentul este organizat de Dynamic Human Resources și se va desfășura la Sala Luceafărul din București, unde sunt așteptați 500 de participanți, pentru a explora cele mai noi tehnici și soluții practice în domeniul sănătății mintale a copiilor și adolescenților.
Parenting Forum 2024 va aduce în fața participanților specialiști de elită din România și străinătate și se va desfășura în jurul a trei subiecte centrale: construirea relațiilor pozitive, cum instalezi obiceiuri sănătoase și previi abuzul de substanțe și educație pentru intimitate și respect.
„Parenting Forum 2024 va revoluționa perspectiva asupra educației parentale și a relațiilor de familie, printr-o abordare completă și practică asupra sănătății emoționale și mentale a copiilor și adolescenților. Împreună vom găsi răspunsuri la întrebări esențiale precum Cum pot să protejez copilul de bullying și de substanțe interzise? Cum îl ajut să cultive relații sănătoase emoțional? Într-un context național în care educația pentru sănătatea emoțională și prevenirea bullying-ului sunt încă la început, le vom oferi participanților o platformă cu instrumente concrete, aplicabile imediat”, declară Simona Nicolaescu, coach, trainer, psihoterapeut, promotor al vieţii echilibrate în România și fondator Dynamic Human Resources.
Ce aduce nou Parenting Forum 2024?
Abordare integrată a sănătății mintale
Panelul de speakeri al evenimentului asigură o abordare integrată a tematicii. Printre profesioniștii remarcabili ce vor urca pe scenă se numără, alături de Simona Nicolaesc, gazda evenimentului: Petros Liolios – profesor și formator în Psihopedagogie Perceptivă și Fasciaterapie, Valentin Pescaru – psihoterapeut cu supraspecializare în sexologie la Universitatea de Medicină „Carol Davila”, Simona Ciff – psiholog, Ioannis Rachovitsas – Locotenent General de Poliție și fost Șef Adjunct Onorific al Poliției Elene, Nadia Tătaru – inițiatoarea legii de prevenire a bullying-ului în România, Adelina Fronea – Președinte Asociația Life Call, Alina-Cristina Dumitrache – psiholog Liceul Romano-Finlandez, Gabriel Diaconu – medic psihiatru cu o vastă experiență în suicidologie și psihotraumatologie, Cătălin Anghelache – Neuro Change Practitioner, Eugen Ilea – Președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți Învățământ Preuniversitar, Mike Patey – expert Al Ferasa, știința și arta citirii feței.
Gestionarea eficientă a crizelor emoționale
Evenimentul oferă soluții practice pentru identificarea și gestionarea crizelor emoționale ale copiilor, fie că vorbim de stres, anxietate sau frustrări. Vei învăța cum să creezi un spațiu sigur pentru exprimarea emoțiilor și să transformi momentele dificile în oportunități de învățare și creștere emoțională.
Focus pe prevenirea bullying-ului
Prevenirea bullying-ului este una dintre temele centrale ale evenimentului. Forumul va oferi strategii de cultivare a empatiei și respectului între copii, dar și modalități eficiente de a identifica și interveni atunci când apar primele semne ale comportamentelor agresive în mediul școlar. Vei descoperi cum să creezi un mediu în care copiii se simt acceptați și în siguranță.
Educație pentru intimitate
Un alt punct distinctiv al forumului este importanța educației pentru intimitate și respect în relațiile interpersonale. Vei afla cum să inițiezi discuții deschise și adecvate vârstei despre sexualitate, consimțământ și respect în relații, oferindu-le copiilor o înțelegere sănătoasă și echilibrată a acestor aspecte. Spre completarea recomandărilor pe această temă, la eveniment va fi disponibilă cartea „Secrete și Sinceritate. 100 de întrebări despre intimitate de la copii și adolescenți”, scrisă de Simona Nicolaescu, care conține 100 de teme esențiale organizate în funcție de etapele de vârstă ale copiilor și adolescenților, propunându-le părinților soluții accesibile pentru a introduce treptat în discuțiile din familie subiectele legate de sexualitate și intimitate.
Din programul evenimentului:
• 10:00 – 11:45 | Construirea relațiilor pozitive
Cum cultivăm empatia, prevenim bullying-ul și creăm un mediu sigur pentru copii.
• 12:00 – 13:45 | Stil de viață sănătos
Soluții pentru promovarea obiceiurilor sănătoase și prevenirea abuzului de substanțe.
• 14:45 – 16:30 | Educație pentru intimitate și respect
Cum discutăm deschis despre sexualitate și respect în relațiile interpersonale ale copiilor.
Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe parenting.dynamichr.ro.