Parada Micilor Bicicliști, pe 3 iunie la Cluj-Napoca 

Pe 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei, are loc la Cluj-Napoca prima ediție a Paradei Micilor Bicicliști, ocazie ca toți copiii pasionați de mersul pe bicicletă să vină la pedalat în centrul orașului!

Evenimentul are loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde Go4Fun – organizatorii evenimentului – așteaptă copiii și părinții să se distreze și să sărbătorească atât Ziua internațională a Copilului, cât și Ziua mondială a bicicletei (3 Iunie) și Ziua mondială a mediului (5 Iunie).

Parada Micilor Bicicliști are loc în centrul municipiului, pe carosabil, în zona aripii de est a pieței, unde copiii sunt invitați de Go4Fun să parcurgă probele și jocurile pregătite special pentru ei pe carosabil. Participanții vor avea libertatea de a lua parte la probe în ordinea în care doresc, de câte ori doresc, fără a fi un concurs, ci doar o plimbare relaxată pe biciclete alături de prieteni bicicliști.

Vor fi pregătite probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă, la care copiii pot participa pe biciclete mari sau mici, cu sau fară pedale, cu sau fără roți ajutătoare. Astfel, vor fi organizate:

  • plimbări în pluton cu respectarea regulilor de deplasare în grup ale bicicliștilor;
  • pedalare printre jaloane, cu respectarea indicatoarelor de circulație;
  • jocuri pe bicicletă;
  • zonă de relaxare creativă și în siguranță, cu însușirea prin joc a regulilor de circulație specifice bicicliștilor.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina go4fun.ro/paradamicilorbiciclisti/, unde se fac și înscrieri.

Parada Micilor Bicicliști are ca scop promovarea mersului pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cea mai fragedă vârstă, și își propune să-i învețe pe cei mai tineri bicicliști regulile care trebuie respectate în timpul deplasării pe două roți, atât individual, cât și în pluton, într-un mediu sigur, relaxat și plin de veselie – ferit de orice trafic rutier.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s