Începe Festivalul Opera Copiilor!

Festivalul Opera Copiilor este unul dintre proiectele emblematice ale Operei Comice pentru Copii, organizat începând din 2015, în jurul datei de 1 iunie, Ziua Mondială a Copilului.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 26 mai, începând cu ora 17, iar în zilele de 27 și 28 mai, precum și pe 1, 2, 3, 4, 5, 9 (orele 17-21), 10 și 11 iunie, festivalul este este deschis publicului în intervalul orar 10-21.

Cea de-a șaptea ediție aduce în atenția vizitatorilor evenimente și spații inaugurate special cu această ocazie: Bebe F.O.C., Misterium, conferințele Librăriei OCC. Toate activitățile festivalului se desfășoară la sediul instituției, pe Calea Giulești nr. 16, în București.

Musicalul „School of Rock” se întoarce pe Scena Mare

Cele 37 de spectacole programate în festival se desfășoară pe 3 scene în paralel, la care se adaugă și Scena Bubu, unde personajul preferat al bebelușilor, Bubu, vine să se întâlnească și să se joace cu cei mai mici spectatori. Musicalul „School of Rock”, de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Emil Pantelimon,programat în perioada 26 mai – 5 iunie, și baletul „Don Quijote”, de Ludwig Minkus, în regia lui Cătălin Caracaș, programat în perioada 9-11 iunie, vor delecta spectatorii OCC în Sala Mare. Salonul Mozart găzduiește spectacolul „Universul Magiei”, conceput și prezentat de Bogdan Muntean.

Cu ocazia Festivalului Opera Copiilor, poveștile ajung și în aer liber, pe scena special amenajată în Grădina OCC. Între 1-5 iunie, copiii vor avea parte de întâlniri zilnice cu „Cei trei purceluși”, „Muck cel Mic” și „Castelul Vrăjitoarei”. Pe lângă cele trei spectacole invitate, scena în aer liber va găzdui și două dintre titlurile de balet foarte îndrăgite din repertoriul OCC, „Poveste vieneză” și „Mirandolina”. Biletele la toate reprezentațiile din Festivalul Opera Copiilor sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

În premieră pentru Festivalul Opera Copiilor, Librăria OCC organizează o serie de evenimente cu și despre cărți – lansări, întâlniri cu autorii favoriți, ateliere creative și multe alte surprize!

Programul evenimentelor desfășurate în Salonul Mozart:
● 28 mai – 14:00 – „Enjoy Learning” – Lansare de materiale educaționale 3D în engleză și germană de la Global Learning;
● 2 iunie – 14:00 – Lansare de carte „Gloria Veselia și Ursulețul Cipi”, autor Dan Mircea Cipariu, editura ARS LIBRIS;
● 3 iunie – 14:00 – Lansare de carte „Șoricelul Fursec și surpriza din grădină”, autor Simona Epure, editura DPH;
● 4 iunie – 14:00 – „Enjoy Learning” – Lansare de materiale educaționale 3D în engleză și germană de la Global Learning.

Programul evenimentelor desfășurate în Librăria OCC:
● 1-5 iunie și 10-11 iunie – 12:00 – 20:00 – „Minunata Lume a Micului Prinț” – cu Detectivul Licurici de la Paralela 45;
● 2 iunie – 10:00 – 22:00 – Atelier de creație gratuit USBORNE;
● 4 iunie – 16:00 – Atelier „Șoricelul Fursec și surpriza din grădină”, autor Simona Epure, editura DPH;
● 11 iunie – „Irina și școala veverițelor – despre curaj și prietenie”, autor Magda Cojocea, editura Univers.

Curtea B a Operei Comice pentru Copii se transformă, pentru prima dată în istoria festivalului, în Lumea lui Bubu. Aici, toate atracțiile sunt adaptate vârstei de 0-3 ani și sunt menite să le dezvolte celor mici atenția, mobilitatea și dexteritatea, precum și să le stârnească curiozitatea.

Ateliere de creație oferă copiilor oportunitatea de a se bucura de activități artistice și de a explora diverse materiale și metode creative de lucru. Experiențele creative îi ajută pe copii să-și dezvolte imaginația, abilitățile artistice și să-și exprime individualitatea într-un mediu sigur și încurajator.

De asemenea, Cinema OCC revine în Festivalul Opera Copiilor cu o selecție de lungmetraje pe placul întregii familii, programate la ora 19, astfel:

27 mai – „Cenușăreasa” (2015)
28 mai – „Aladdin” (2019)
1 iunie – „Lion King” (2019)
2 iunie – „Marry Poppins revine” (2018)
3 iunie – „Spărgătorul de nuci și cele 4 tărâmuri” (2018)
4 iunie – „Frumoasa și Bestia” (2017)
5 iunie – „Dumbo” (2019)
10 iunie – „Pinocchio” (2022)
11 iunie – „Cruella” (2021)
Costul unui bilet este de 15 lei, în rețeaua bilete.ro.

Obiectivele din Festival la care accesul se face pe bază de tichete OCC sunt: Grădina cu Fluturi, Piscina cu bile, Misterium Trambuline, Râul OCC și Water Zone.

Mai multe detalii despre Festivalul Opera Copiilor se găsesc pe www.operacomica.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s