Otita: cauze, simptome si tratamente

Otita: cauze, simptome si tratamente

Otita, sub orice forma ar aparea, ii poate provoca dureri foarte mari copilului si chiar ii poate pune sanatatea in pericol. Despre cum sa o depistezi si cum se trateaza, vorbim acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In primul rand, este important sa precizam ca exista mai multe tipuri de otita:

  • otita externa – apare, in general, in sezonul calduros, cand mergem la mare sau la piscina;
  • otita medie – apare la schimbarile de sezon, cand racim foarte des.

La Traieste Sanatos cu Simona, dr. Cristian Ionita, medic primar ORL, ne vorbeste despre otita medie, cum ii afecteaza pe copii si cum se trateaza.

Cum tratam corect otita

Iti poti da seama foarte usor daca micutul tau sufera de otita, pentru ca se va plange de urmatoarele simptome: scaderea auzului, zgomote in urechi, isi aude vocea in urechea afectata si, cel mai important, dureri acute in ureche.

Daca iti vezi micutul cu mainile pe urechi, spunand ca il dor, este foarte important sa il duci la ORL, unde i se va aplica un tratament cu aerosoli. Nu incerca sa il vindeci cu medicamente neprescrise, pentru ca risti sa agravezi otita.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s