Organizeaza o expeditie pe biciclete!

Vara e in toi, vacanta a inceput, avem pofta de miscare si dor de natura, asa ca ideea unei expeditii pe biciclete n-a sunat nicicand mai bine!

Poti transforma orice iesire in familie intr-un joc, cu putina imaginatie si un spirit ludic! De data asta, organizeaza o expeditie pe biciclete, prin parc. Iata cum:

Ai nevoie de:

  • biciclete si echipament de protectie (daca nu ai biciclete, se pot gasi de inchiriat in majoritatea parcurilor; de asemenea, daca pustiul tau este prea mic, expeditia pe biciclete se transforma intr-o expeditie pe biciclete + o tricicleta);
  • aparate foto (sau smartphone-uri cu functie foto).

Cum ne jucam:

Toata ideea expeditiei este, de fapt, o vanatoare de fotografii. Daca sunteti patru jucatori sau mai multi, va puteti imparti pe echipe. Altfel, fiecare este pe cont propriu. (Daca ai un copil prea mic sa faca poze, faceti doua intreceri, astfel incat cel mic sa faca parte din ”echipa” fiecarui parinte.)

Inainte de a iesi la joaca, realizeaza o lista de indicii, alegand unul dintre urmatoarele modele:

  • indicii directe: o lista pe care se afla fix obiectele sau locurile care trebuie fotografiate;
  • indicii sub forma de ghicitori: de exemplu – ”naframa vargata, peste mare-aruncata; raspuns: curcubeul”;
  • indicii bazate pe amintiri sau glume din familie: de exemplu – ”pozeaza locul din care ai aruncat cel mai departe mingea”.

Cum ai vazut si in exemplul de mai sus, indiciile pot varia de la simple obiecte sau fiinte gasite prin parc (o tasnitoare, un leagan, o buburuza, un catel etc.) la meteorologie (o picatura de roua, un nor, un curcubeu, daca e cazul, etc.) la locuri (lacul din parc, zona de catei, copacul preferat de catarat).

Odata ce ati iesit cu totii in parc si aveti bicicletele, stabiliti si un timp pentru aceasta expeditie (sa zicem, 30 de minute) si sincronizati-va ceasurile. Stabiliti un punct fix la care sa va intalniti dupa ce timpul s-a scurs.

Cine se intoarce cu cele mai multe indicii gasite si fotografiate, castiga.

Insa, vei descoperi ca toata distractia nu consta atat de mult in castig, ci in fotografiile facute. Daca indiciile sunt mai complexe, s-ar putea ca unii jucatori sa le inteleaga gresit si sa faca niste fotografii gresite, dar foarte amuzante. In plus, veti fi uimiti de cat de diferite pot fi punctele voastre de vedere. Nu in ultimul rand, intr-o singura zi, veti crea un album plin cu amintiri in familie. (Chiar va recomand sa le revedeti la finalul zilei.)

Poti pregati si premii (atat pentru castigatori, cat si de consolare sau pe diverse categorii: cel mai artistic, cel mai amuzant).

Pentru siguranta tuturor, purtati echipament de protectie si incercati, pe cat posibil, sa faceti echipe adult-copil, astfel incat sa nu se piarda nimeni. Daca acest lucru nu este posibil, restrangeti aria expeditiei, astfel incat fiecare sa fie in campul vizual al celorlalti.

Sa inceapa expeditia pe biciclete!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s