Organizația Salvați Copiii a donat un incubator Maternității Filantropia

Organizația Salvați Copiii a donat un incubator Maternității Filantropia

O sansa in plus la viata pentru nou-nascutii prematur: Organizatia Salvati Copiii a donat un incubator performant Maternitatii Filantropia. In 2017, 33 de maternitati vor fi dotate cu aparatura medicala necesara.

Dintre cei 3.820 de copii nascuti la Maternitatea Filantropia in anul 2016, peste 10% au fost prematuri. Au fost inregistrate inclusiv nașteri la sarcini sub 32 de saptamani. Pentru a ajuta viitorii nou-nascuti prematur si pentru a reduce rata de mortalitate infantila, Organizația Salvati Copiii Romania a dotat maternitatea cu un incubator performant, în valoare de 45.000 de lei.

Incubatorul din Maternitatea Filantropia este prima initiativa al programului de combatere a mortalitatii infantile, pe care Salvati Copiii Romania il continua pentru pentru al cincilea an consecutiv. Pe parcursul anului 2017, echipamente performante vor ajunge in 33 de maternitati, din orasele: Bucuresti, Timisoara, Craiova, Mangalia, Deva, Iasi, Bicaz, Targu Neamt, Roman, Pitesti, Caransebes, Barlad, Targu-Mures, Buzau, Brasov, Gura Humorului, Radauti, Botosani, Calarasi, Ramnicu Valcea, Buftea, Bacau, Baia Mare, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Oradea, Zalau, Caracal, Sibiu. Bugetul total alocat proiectului este de 2,4 milioane de lei.

Programul Organizatiei Salvati Copiii a ajutat, pana acum, 24.000 de nou-nascuti sa primeasca o sansa la viata, avand parte de asistenta medicala corespunzatoare.

Am decis sa continuam programul de combatere a mortalitatii infantile si in acest an, tocmai pentru ca progresul este vizibil si consistent: doua procente mai putin in rata mortalitatii infantile inseamna cateva mii de copii prematuri salvati.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Toti cei care doresc sa sprijine cauza pot descarca formularele 230 și 200, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, de la adresa http://salvaticopiii.ro/doilasuta/. Formularele trebuie completate, semnate si depuse pana la data de 25 mai 2017.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s