Ora de net: Un nou proiect Salvati Copiii Romania

Salvați Copiii Romania lanseaza cea mai interactiva ora: Ora de net, un concept digital nou, adresat copiilor si tinerilor din Romania.

Cu aceasta ocazie, cantareata Alina Eremia, ambasadorul campaniei, le va vorbi copiilor si adolescenților despre navigarea in siguranta in mediul online. Printre sustinatorii proiectului se mai numara cantaretul Andrei Leonte si vlogerii Zmenta si Anne-Marie Chelariu.

Proiectul este destinat atat copiilor si tinerilor, pe grupe de varsta, cat si parintilor si cadrelor didactice. Poate fi accesat pe site-ul Ora de net, unde cei mici vor gasi jocuri, caiete de lucru si lectii video, iar adultii au acces la studii si cercetari, informatii despre siguranta pe Internet si despre varstele copiilor, in relatie cu navigarea online.

De asemenea, Ora de net vine in sprijinul utilizatorilor si cu doua puncte de suport, pentru situatiile de risc din mediul online.

  • ctrl_AJUTOR – linia de consiliere online si telefonica, privind neplacerile intampinate pe Internet; copiii si tinerii pot beneficia astfel de sfaturile specialistilor.
  • esc_ABUZ – linia de raportare, prin care sunt semnalate cazurile de continut ilegal sau materiale infatisand abuzuri asupra minorilor; aceste alerte sunt analizate, iar apoi sunt transmise autoritatilor competente, pentru investigare.

Ma bucur sa fiu alaturi de cei de la Salvati Copiii Romania, in acest proiect ambitios. Datorita activitatii mele profesionale, sunt mereu conectata la Internet si la retelele de socializare si, de-a lungul timpului, am asistat la actiuni de cyberbullying, insa nu am stiut pana acum care este cel mai potrivit mod in care sa reactionez. Ora de net are ca scop promovarea utilizarii responsabile a Internetului si ne invata cum sa avem un mediu online mai sigur, unde sa nu fim agresati si in care sa ne putem dezvolta aromonios, a spus Alina Eremia.

Prin acest proiect, Organizatia Salvati Copiii isi propune sa reduca numarul cazurilor alarmante, descoperite in spatiul virtual. Potrivit studiilor din ultimii ani, 45% dintre copii afirma ca au fost afectati emotional sau jigniti pe Internet. Totodata, 22% dintre ei admit ca au văzut sau primit mesaje cu caracter sexual, majoritatea spunand ca a primit un mesaj sau o imagine cu un continut explicit, iar altii marturisind ca li s-a cerut sa vorbeasca despre acte sexuale sau ca li s-a cerut o fotografie sau o inregistrare video, in care sa isi arate partile intime.

Consideram ca Ora de net este ora cea mai interactiva, la care toti copiii vor participa cu placere, fara absente. Astfel, am creat acest spatiu virtual, unde copiii, dar si parintii, pot invata alaturi de profesorii cool, apropiati generatiei lor, despre comportamentul constructiv in mediul online si despre interactiunile de pe Internet”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv, Salvati Copiii Romania.

Ora de net reprezinta continuarea proiectului Sigur.Info, derulat de Salvati Copiii in ultimii 8 ani in Romania, timp in care 180.000 de copii si 70.000 de parinti si profesori au fost inclusi in diverse activitati. In acest interval, consilierii Salvati Copiii au oferit sprijin in 3500 de cazuri de situatii neplacute pe Internet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s