Ora de Educatie Rutiera, la scoala si la liceu!

Elevii de clasele a XI-a si a XII-a din 10 licee din Bucuresti participa, in perioada 21 noiembrie – 5 decembrie, la prima editie a proiectului “Ora de Educatie Rutiera la Liceu”.1

Initiativa e inspirata de proiectul Ora de educatie rutiera, care se desfasoara deja, pentru al cincilea an consecutiv, in 140 de scoli din Bucuresti, pana in iunie 2019.

In cadrul proiectului pentru licee, elevii interactioneaza, timp de doua ore, cu diferiti reprezentanti ai Politiei Romane, ISU, dar si cu un psiholog si chiar cu pilotul Adrian Grigore si invitatii sai: Dani Otil, Ana Maria Branza, Micutzu si LikeCreata.

La sfarsitul intalnirilor de la clasa, elevii au parte si de cateva demonstratii practice: pilotul Adrian Grigore le prezinta masina sa de raliu si le exemplifica elemente de baza ce tin de siguranta condusului – pozitia corecta la volan, circulatia corecta a mainilor pe volan, precum si prezentarea sistemelor de siguranta pasive si active ale masinii.

“Dupa aproape cinci editii de “Ora de Educatie Rutiera” in scolile din Bucuresti, o prima editie de “Ora de Educatie Rutiera la Gradinita” in 12 judete din tara si Bucuresti, a venit timpul sa ne adresam si viitorilor soferi, adica adolescentilor din clasele a XI-a si a XII-a. Educatie rutiera este importanta pentru toate categoriile de varsta, astfel, prin copii, ajungem si la parinti, adulti, si totodata ne adresam si acestora in mod direct prin interactiunea de la gradinita, scoala si licee”, spune Liviu Zorila, directorul Asociatiei EDIT.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s