Opera unui artist: Rita Shapira… văzută prin ochii copiilor

 In perioada 16 noiembrie – 4 decembrie 2016 Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” desfasoara concursul-program  „Opera unui  artist: Rita Shapira vazuta prin ochii copiilor”.
 
Lucrari ale artistei Ritei Shapira se afla in colectii particulare si ale unor mari muzee din Canada, Mexic, Statele Unite ale Americii, Elvetia, Romania, Israel, iar acum…si in Muzeul Satului. 
 
In cele 21 de sculpturi executate in bronz si marmura, tema preferata este mereu legata de materinitate si lumea inocenta a copilariei, neatinsa de viciile vietii si incantatoare prin candoare. O imagine a operei artistei precum și mai multe detalii se regasesc pe site-ul www.ritasapira.ro.
 
Concursul se desfasoara dupa urmatorul calendar:
·  16 – 27 noiembrie – Acces la sculpturile artistei Rita Shapira (Cladirea Administrativa, Kiseleff 30): Copil, Copil cu jucarie – minge, Familie, Mama cu copilul, Copilul cu pisica, Maternitate – Viitorul copiilor;
Accesul la expoziția de sculpturi semnate Rita Shapira este gratuit, in programul de functionare al Muzeului: L-D – 9.00-17.00;
·  28 – 29 noiembrie preluarea desenelor de catre Biroul Programe Culturale (Cladirea Administrativa, Kiseleff 30)
·  30 noiembie – 1 decembrie – jurizare realizata de artista Rita Shapira;
·   4 decembrieFestivitatea de premiere si Expozitie (Cladirea Administrativa, Kiseleff 30) cu toate lucrarile copiilor, moment in care vor fi premiate locurile I, II, III. Premierea se va realiza la ora 11.00 in cadrul programului Targul de cadouri de Mos Nicolae. Copiii vor avea parte de momente artistice, surprize si o expozitie cu un curator special, chiar Rita Shapira care va oferi drept premiu lucrari semnate de aceasta, pentru locurile I, II, III. De asemenea vor avea parte de o mica lectie de educatie plastica.
 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s