Om de zapada dintr-o carte

Pana se aseaza suficienta zapada afara incat sa putem face oameni de zapada iti propunem un altfel de om de zapada, usor de rasfoit si imposibil de topit. E vorba de un om de zapada realizat din carti, cu care poti decora casa sau bradul de Sarbatori.

Mentionam ca nu incurajam transformarea cartilor in materie prima pentru proiecte artistice. Avem un mare respect pentru carti si le citim cu mare drag, de aceea te indemnam sa cauti pentru acest proiect o carte veche, cu paginile ingalbenite.

In afara de carte (care ar fi ideal sa aiba aproximativ 200 de pagini) vei mai avea nevoie de:

  • Foarfeca
  • Lipici
  • Creion
  • 3 cani sau pahare de marimi diferite
  • optional: o fasie de material textil, caciulita din lana, doua crengute

Pentru inceput, rupe cu grija copertile cartii. Deseneaza apoi conturul omului de zapada folosind cele trei cani sau pahare – aseaza-le astfel incat sa formeze trei semicercuri impreuna cu marginea cartii. Deseneaza cu atentie semicercul de la baza cartii, asigurandu-te ca omul de zapada va fi suficient de stabil la final.

Dupa ce ai facut conturul, ia foarfeca si decupeaza cateva pagini. Deseneaza din nou cu creionul conturul omului de zapada si decupeaza din nou. Etapa aceasta ti se poate parea un pic plistisitoare si e posibil sa te tenteze sa tai mai multe pagini deodata.

Rezista tentatiei si continua sa tai cate 10-20 de pagini odata. Cu cat tai mai putine pagini odata, cu atat mai frumoase vor fi taieturile si, la final, omul de zapada.

Dupa ce ai terminat de decupat toate paginile cartii, desprinde-i paginile ca intr-un evantai si lipeste prima de ultima pagina. Vei obtine astfel omul de zapada. Simplu, nu?

Daca vrei, il poti accesoriza lipindu-i doua crengute pe post de maini, asezandu-i o caciulita de lana pe cap sau legandu-i “la gat” un fular improvizat dintr-o fasie subtire de material textil.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s