epidemie gripa romania

OFICIAL: A fost declarata epidemie de gripa in Romania!

Avand in vedere numarul crescut al cazurilor de gripa si infectii respiratorii din ultima saptamana, Ministerul Sanatatii a declarat astazi, 6 februarie, epidemie de gripa in Romania.

Anuntul a fost facut dupa ce Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a raportat ca in ultima saptamana s-a inregistrat o crestere foarte mare a numarului de imbolnaviri prin infectii respiratorii acute fata de nivelul asteptat: 170.000 de infectii respiratorii in Romania, cu 23.000 mai mult fata de saptamana trecuta.

De asemenea, activitatea gripala a evoluat cu intensitate inalta, cu extindere nationala, raportandu-se un numar apropape dublu de gripe clinice comparativ cu saptamana precedenta.

La nivel national s-au raportat peste 7000 de cazuri de gripa in Romania, un numar dublu fata de saptamana anterioara si, de asemenea, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Epidemie de gripa 2020. Cum ne ferim de gripa

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

De asemenea, se recomanda evitarea automedicatiei si consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa si care poate stabili o eventuala indicație pentru spitalizare, precum si izolarea voluntara la domiciliu a persoanelor care prezinta simptomatologie asemanatoare gripei.

Sursa foto: Shutterstock


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s