Ofera-i un zambet! Poate fi singurul – campanie de constientizare a fenomenului violentei domestice

In perioada 1-8 martie, Primaria Sectorului 3, impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 desfasoara campania „Ofera-i un zambet! Poate fi singurul„.

Campania isi propune sa atraga atentia asupra serviciilor oferite victimelor violentei domestice de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, precum si informarea populatiei pentru o mai buna reactie cu privire la acest fenomen.

De asemenea, campania isi propune prevenirea actelor de violenta in familie, prin constientizarea consecintelor grave pe care acest fenomen le are asupra vietii femeilor si a copiilor.

Evenimentul se bucura de implicarea a peste 130 de invingatoare apartinand grupului vulnerabil caruia i se adreseaza aceasta campanie, care vor beneficia de servicii de infrumusetare.

Programul campaniei cuprinde si doua intalniri organizate sub forma de mese rotunde, in cadrul carora se va discuta despre problematica violentei domestice la nivelul institutiilor abilitate si despre masurile de prevenire si combatere a violentei domestice din perspectiva fiecarui factor decizional, precum si furnizarea de servicii integrate victimelor, prin implicarea ONG-urilor cu experienta relevanta in domeniul violentei domestice.

ParkLake s-a alaturat campaniei „Ofera-i un zambet! Poate fi singurul.” prin gazduirea, in perioada 1-8 martie, a unei expozitii de fotografie realizate cu sprijinul fotografului Mircea Netea, precum si prin oferirea unui numar de 60 de vouchere mamelor cu situatie materiala dificila aflate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, impreuna cu produsele cosmetice puse la dispozitie de Asociatia Soapta Florilor, prin intermediul sponsorilor Elmiplant si Loncolor.

Campania se va incheia pe 8 Martie, prin organizarea unei licitatii online a expozitiei de fotografie organizata de Asociatia Your Educated Society, partener al campaniei. Fondurile stranse in urma licitatiei vor fi directionate catre Adapostul Sfanta Maria din Sectorul 3, unde victimele violentei domestice pot primi sprijinul de care au nevoie pentru a depasi situatia de criza si pentru a-si continua viata in conditii demne.

Donatii online pot fi facute aici, iar desfasurarea evenimentului poate fi urmarita aici.

Violenta domestica in Romania

In tara noastra, 30% dintre femei spun ca au fost afectate de violenta fizica sau sexuala la un moment dat in viata. In 2018, aproape 18.000 de femei au fost lovite, in familie, iar 48 au murit. Iar acestea sunt doar cifrele din cazurile raportate la politie.

In Sectorul 3, in anul 2019, au fost inregistrate 1007 apeluri la politie raportand violenta in familie.

Victimele din sectorul 3 au la dispozitie numarul de urgenta: 0728729797.

In vederea combaterii violentei domestice si pentru a veni in sprijinul victimelor cu domiciliul in Sectorul 3, Adapostul Sfanta Maria acorda servicii gratuite de:

  • gazduire (cazare si masa);
  • asistenta si ingrijire medicala primara;
  • consiliere juridica pentru obtinerea ordinului de protectie;
  • consiliere sociala si psihologica pentru vindecarea traumelor, pe o perioada cuprinsa intre 7 si 60 de zile cu posibilitatea de prelungire pana la 180 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s