Obiceiuri care denota originalitate

Cum ajung unii oameni sa aiba idei geniale, sa intreprinda afaceri de succes sau sa gandeasca proiecte iesite din comun? Totul tine de originalitate si sunt cateva obiceiuri care denota aceasta calitate. Tu le ai?

„Oamenii originali sunt nonconformisti si nu numai ca au idei noi, dar le pun in practica, le incearca. Ei ies in evidenta si isi spun punctul de vedere. Oamenii originali sunt creativi si schimba lumea. Ei sunt aceia care castiga intotdeauna”, explica psihologul Adam Grant.

Toate aceste insusiri se pot observa usor, dar cum ajungi la originalitate? Cum isi descoperi potentialul ascuns? De la aceeasi intrebare a pornit si Adam Grant, in studiul sau asupra persoanelor creative.

O prima insusire a oamenilor originali este ca multi dintre ei amana proiectele pe care le au de facut. Si este o amanare productiva.

„Cand ti se spune ca ai de rezolvat o problema, dar tu amani sa te apuci de lucru, insa acea problema este inca in mintea ta si te gandesti la ea fara sa vrei. Amanarea iti da timp sa analizezi ideile deosebite, sa gandesti in moduri neliniare, sa faci conexiuni neasteptate”, spune psihologul.

Afla mai multe aspecte ale originalitatii din aceasta conferinta TED.

Vezi si: Cum ajungi la idei originale

[ted id=2474 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s