O boua biblioteca sociala, creata pentru copiii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Copiii de la Spitalul Clinic de Urgenţa pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti au sansa de a uita un pic de suferinte cu ajutorul cartilor donate de Asociatia EMOVERE, Asociatia KinetoBebe si partenerii lor.

Initiativa face parte din campania „Daruieste o lume de basm”, care a creat pana acum 20 de astfel de biblioteci sociale in spitale, gradinite, scoli sau in centre sociale, unde copiii nu au acces la carti.

Proiectul „Daruieste o lume de basm” este o initiativa lansata in decembrie 2018, care promoveaza generozitatea si placerea de a citi. Cartile care ajung in astfel de biblioteci sociale sunt adunate prin donatiile parintilor si copiilor generosi, dar si cu sprijinul editurilor partenere.

Un nou partener foarte implicat in campanie este Editura Bookzone, care se alatura celor care au sprijinit intiativa in ultimii ani: Itsy Bitsy FM, 4 Colours si Opera Comica pentru Copii.

“Am fost impresionati de povestile din spitalele pentru copii, unde adesea ajung micuti care nu au vazut nicodata o carte sau nu au pus mâna pe o culoare. Pentru ca sunt sectii unde ei stau multe zile in tratament si nu au acces la nicio bucurie am ales sa facem a 20-a donatie <<Daruieste o lume de basm>> la acest mare spital, unde vin atat de multi copii pentru vindecare.” declara Monica Popescu, initiatoarea campaniei, si Raluca Chisu, fondatoarea KinetoBebe.

Campania se desfasoara in continuare, iar cei care doresc sa se implice o pot face donand carti in stare buna la orice centru de colectare din Bucuresti:

1. Centrul KinetoBebe Mosilor – Calea Mosilor, nr. 158, etaj 6, sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord – Str. Nicolae Caramfil, nr. 73, intrarea Simionescu, etaj 4, sector 1.

3. Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, etaj 3, sector 4.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s