Noua Lege a educatiei duce la distrugerea iremediabila a sistemului, considera FSLI

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) sustine ca intrarea in vigoare de miercuri a Legii educatiei duce la distrugerea iremediabila a sistemului de educatie, urmand a fi reduse 15.000 de posturi si a se modifica ciclurile de invatamant fara sa fie asigurata infrastructura necesara, relateaza Mediafax.

Potrivit FSLI, ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu, a inceput de miercuri „sa coordoneze marele experiment numit Legea Educatiei Nationale, transformandu-ne pe noi toti- profesori, elevi, parinti- in simplii cobai de laborator”.

„Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant atrage atentia ca ziua de 9 februarie 2011, in care intra in vigoare Legea Educatiei Nationale, este momentul in care se pune in aplicare planul de «reformare», care in opinia noastra va duce la distrugerea iremediabila a sistemului de educatie. Va dam cateva argumente: reducerea a 15.000 de posturi, incepand cu acest an; modificarea ciclurilor de invatamant, fara asigurarea infrastructurii necesare iar cei care vor absolvi noua clase vor fi aruncati pe piata muncii, ca muncitori necalificati; concursul de titularizare la nivelul scolii va provoca haos in sistem; reducerea drastica a veniturilor cadrelor didactice navetiste prin nedecontarea cheltuielilor de transport; minimalizarea rolului cadrelor didactice in luarea deciziilor majore privind procesul instructiv-educativ, din cauza structurii consiliului de administratie al unitatii de invatamant”, arata FSLI, intr-un comunicat.

FLSI cere ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu sa participe la discutii cu membrii Biroului Operativ al federatiei, „asa cum i s-a mai solicitat intr-o adresa oficiala”. Totodata, FSLI ii va cere presedintelui Traian Basescu sa participe la o intalnire cu membrii Biroului Operativ pentru a-i prezenta neregulile din sistem.

Federatia a hotarat sa initieze un proiect legislativ prin care sa modifice anumite prevederi din Legea Educatiei Nationale, proces care este in plina desfasurare. Totodata, i-a cerut premierului Emil Boc sa emita un act normativ prin care sa reglementeze aplicarea unitara a Legii 221/2008, tinand cont ca majoritatea sindicatelor au obtinut in instanta aplicarea acestei legi. Intre timp, membrii de sindicat sunt consultati in legatura cu formele de protest la care vor recurge.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s