Nicu Alifantis – Sotron si alte jocuri de copii

Nicu Alifantis povesteste despre noul sau album, „Sotron”, despre propria copilarie si arta de a fi copil!

Am avut imensa bucurie de a-l cunoaste pe unul dintre artistii care mi-au marcat copilaria: Nicu Alifantis. Nu pot sa va descriu entuziasmul pe care l-am avut in acel moment altfel decat ca m-am simtit din nou ca un copil.

Dar cum vede muzicianul aceasta perioada a vietii? Ce amintiri din copilarie are si cum se mai joaca astazi? Afla din urmatorul interviu!

Oana Anghel: De cand am auzit de lansarea albumului „Sotron”, am fost foarte curioasa sa aflu cum a luat fiinta acest proiect. De unde a venit ideea si de ce sunt copiii cei vizati?

Nicu Alifantis: Ideea e veche, sau altfel spus, ma urmareste de multa vreme si abia acum m-a ajuns. A fost un domn, Cristian Catanescu, pe care l-am cunoscut in Belgia, in 2011, care mi-a bagat in cap ideea de-a face un disc cu cantece pentru copii. De-atunci, il tot coc… In toamna lui 2014, dupa reintalnirea cu Cristian Pepino si experienta cu „După melci” de la Teatrul Prichindel din Alba Iulia, m-am hotarat si m-am apucat de treaba in februarie anul acesta, cand am si intrat in studio. Apoi au aparut cei de la EUpaint si astfel s-a nascut ideea cu cartea de colorat. Cat despre copii, va pot spune ca-i iubesc si cred in ei si in lumea lor minunata. Mai cred ca, din cand in cand, e bine sa ne intoarcem fata catre copilul din noi, pentru ca asta ne face foarte bine.

O.A.: Cand si unde va avea loc lansarea pachetului „CD + carte de colorat”?

Nicu Alifantis: Pachetul Sotron (n.r.: in coproductie cu Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3) va avea parte de mai multe lansari. Prima lansare, cea comerciala – incepand cu 25 mai, distribuirea in tara in librarii si magazinele de muzica. A doua, cea oficiala, va fi marcata de concertul de lansare al albumului din data de 31 mai 2015, in Parcul Titan, in cadrul evenimentului artistic „Gala Pepinierei de Talente”, editia a III-a, organizat de Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3. Iar a treia – pe data de 1 iunie, cand pachetul se va putea achizitiona si online pe iTunes.

O.A.: Care este piesa preferata de pe album si de ce? (Are o semnificatie speciala?)

Nicu Alifantis: Pentru mine e foarte greu sa argumentez de ce imi place mai mult sau mai putin un cantec de-ale mele. Imi plac toate, recunosc, sunt subiectiv, dar, daca insistati pot face un clasament Top 3 care ar arata astfel: 1. Cantec de somn. 2. Ajunul din copilarie si 3. Unui prieten mic.

O.A.: Stiu ca melodiile de pe albumul „Sotron” au fost facute pe versurile unor mari poeti romani si internationali. Ce ati recomanda sa nu lipseasca dintre lecturile copiilor (ba chiar din cultura lor)?

Nicu Alifantis: M-as bucura foarte tare daca parintii si dascalii le-ar insufla copiilor dragul de lectura, indiferent de ce gen ar fi ea, dar mai ales daca le-ar stimula interesul si respectul pentru valorile reale, pentru istorie…

IMG_4317O.A.: Pentru ca tot vorbim de „Sotron”, care este jocul preferat?

Nicu Alifantis: Tableta, laptop-ul, calculatorul – cu jocurile lor. O fi bine, o fi rau, cine stie?!

O.A.: Pe blogul dumneavoastra, spuneati ca „pe masura ce inaintam in varsta, amintirile din copilarie capata tot mai mult contur”. Care este cea mai vesela/amuzanta amintire din propria copilarie?

Nicu Alifantis: Sunt multe amintiri, frumoase, dar sigur, desuete. Era o alta lume, aveam alte repere in anii 50. La mine la Braila, pe strada unde locuiam treceau tot felul de vanzatori si meseriasi ambulanti – gunoieri, geamgii, iaurgi, tocilari, vanzatori de braga… zilnic imi doream sa devin ca ei, zilnic imi alegeam cate-o meserie si-i rugam pe-ai mei sa ma lase, cand va fi sa fiu mare, sa devin gunoier, geamgiu, iaurgiu, tocilar, vanzator de braga…

O.A.: De cand ati devenit tata, care este cea mai mare schimbare care s-a intamplat in viata dumneavoastra?

Nicu Alifantis: Poate ca am devenit ceva mai responsabil si am trecut familia pe primul plan, nu-mi dau seama foarte exact, dar ce va pot spune este ca m-am simtit mult mai implinit si mai motivat in viata de cand am devenit tata.

O.A.: In prezent, v-ar placea sa deveniti bunic? Se intrevede ceva?

Nicu Alifantis: Inca nu se-arata, dar e o problema de timp. Pentru un barbat, calitatea de bunic este o chestiune de C.V., mai ales ca te poti fali cu ceva la care n-ai avut nici un merit!

Pe 1 iunie, Nicu Alifantis va fi prezent la evenimentul Itsy Bitsy – Copiii Coloreaza Viata!

Autor interviu: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Un comentariu la „Nicu Alifantis – Sotron si alte jocuri de copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s