Nevoia de incredere in propriul aspect

Traim intr-o lume in care se pune foarte mult accent pe felul in care aratam. Ce efecte are acest lucru asupra increderii femeilor in propriul aspect?

„In jur de zece mii de oameni cauta pe Google in fiecare luna: << Sunt urat? >>”, aflam din aceasta conferinta TED, de la Meaghan Ramsey, sustinatoare a increderii in sine. Ce spune asta despre increderea in sine a oamenilor, despre cum isi vad ei propriul aspect?

Peste tot, revistele feminine, reclamele si alte surse mass media prezinta o imagine idealizata a femeii – cat mai slaba, fara defecte (fiind scoase la editare). Ce intelegem din asta? Cum mai putem avea incredere in propriul aspect?

Cu atat mai grave sunt efectele la copii si adolescenti, unde presiunea sociala si conectarea continua fac parte din vietile lor.

„Acest mediu ne invata copiii sa se pretuiasca in functie de numarul de like-uri pe care le primesc si de genul de comentarii pe care le primesc”, explica Meaghan Ramsey.

Cum sunt afectate increderea in propriul aspect si stima de sine cu o astfel de gandire? Ce este de facut? Afla in acest Discurs antispalare pe creier.

[ted id=2102 lang=ro]

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s