Corpul feminin de-a lungul timpului

Exista o reteta despre cum „ar trebui” sa arate corpul feminin? Urmareste aici un video despre toate idealurile despre frumusetea feminina, de-a lungul istoriei.

Constant, suntem bombardati cu mesaje despre cum arata corpul feminin „perfect”. Desi se promoveaza foarte mult ideea ca oricine este frumos, canalele media continua sa scoata in fata modele de frumusete imposibil de atins.

Dar idealul feminin nu este ceva nou. De mii de ani, societatile au avut propriile versiuni ale frumusetii fizice, mai ales in ceea ce priveste corpul feminin. Si toate difera considerabil, de la o epoca la alta.

Pentru a demonstra cat de diferita a fost vazuta frumusetea de-a lungul timpului, cei de la BuzzFeed au lansat un video cu 3.000 de ani de „idealuri” generate de corpul feminin, asa cum au fost hotarate de societatile vremurilor.

Este cu adevarat fascinant sa observi cum figurile rubensiene, ale Renasterii, se transforma in filiformele anilor ’20, urmand ca, in Epoca de Aur a Hollywood-ului, sa revina formele voluptoase, iar in anii ’90 frumusetea sa fie definita de un aspect androgin.

Filmuletul este menit sa ne aduca aminte ca frumusetea este subiectiva si ca nu exista perfectiune, in ceea ce priveste corpul. Important este sa te simti bine in pielea ta si sa ai o imagine pozitiva despre propria frumusete.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s