Nevoia de atentie cu orice pret

Daca nevoia de atentie a copiilor nu este satisfacuta, exista riscul ca cei mici sa isi manifeste aceasta lipsa intr-un mod negativ. Ce e de facut?

”Noi stim ca, atunci cand o nevoie nu este satisfacuta, prima reactie care apare ar putea sa fie aceea de ostilitate”, explica Gaspar Gyorgy, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Fara sa vrea, parintii ajung sa actioneze pe pilot automat, chiar si in relatia cu propriii copii. Prin timp in familie, adesea, ei inteleg sa se uite seara la un film sau sa isi intrebe copiii daca si-au facut temele.

Dar cei mici au nevoie de prezenta parintilor. Au nevoie sa primeasca atentie si sa se simta cei mai importanti pentru parintii lor. Iar daca simt ca nu au parte de un timp de calitate in familie, isi vor manifesta aceasta nevoie prin moduri negative, fie devenind foarte retrasi si taciturni, fie, din contra, devenind agresivi, prin crize de plans, tipete, lovituri.

”Daca noi nu primim o atentie pozitiva din partea cuiva, nevoia nu dispare, ci din contra – ne vom folosi creativitatea, nu tocmai intr-o directie pozitiva, pentru a ne satisface nevoia”, continua Gaspar Gyorgy.

Ce solutii exista? Descopera aici, din discutia despre timpul de calitate in familie.

Gaspar Gyorgy face parte din grupul de initiativa care sustine campania 1 iunie zi libera.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s