Modelele de subiecte pentru examenele nationale din 2011, postate pe internet

Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat, pe site-ul subiecte2011.edu.ro, modelele de subiecte pentru examenele nationale din anul 2011.

Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele de evaluat, detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare, anunta Mediafax.

Pentru Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a sunt prezentate modelele de subiecte pentru limba si literatura romana si matematica, precum si pentru limba si literatura materna (maghiara, germana, rromani, sarba, slovaca, ucraineana).

Pentru examenul de bacalaureat 2011 sunt prezentate, pentru informarea elevilor, a profesorilor si a tuturor celor interesati, procedurile de desfasurare a probelor de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limbile materne, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata in liceu si de evaluare a competentelor digitale.

De asemenea, sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, pentru limba si literatura romana, limba si literatura materna, matematica, istorie, fizica, chimie, biologie, informatica, geografie si pentru cele cinci discipline socio-umane.

Ministerul Educatiei precizeaza ca modelele de subiecte sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora in functie de tipul programei, precum si cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene nationale din anul 2011.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s