Mitul produselor light sau fara calorii

Din dorinta de a scapa de kilogramele in plus, alergam dupa produse light, fara grasimi, fara calorii. Insa acestea nu sunt cele mai sanatoase si iata de ce.

De cele mai multe ori, grasimile si zaharul sunt asociate imediat cu cresterea in greutate. Acesta poate fi motivul pentru care pe piata au aparut asa-numitele produse ”light”: lactate fara grasimi, bauturi racoritoare fara zahar si multe altele. Sunt mai sanatoase aceste produse sau etichetarea “produs light” este doar o capcana?

In aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona, Dr. Gabriela Man, medic nutritionist, ne spune de ce este recomandat sa ne ferim de produsele promovate ca fiind fara calorii, fara zahar, fara grasimi.

Produsele light sunt cele din care au fost eliminate grasimile, cum ar fi laptele degresat. In schimb, acestea au ramas bogate in carbohidrati.

Un alt exemplu este in cazul bauturilor carbogazoase fara zahar. De fapt, zaharul a fost inlocuit cu indulcitori sintetici, care stimuleaza secretia de insulina. In alte cuvinte, in loc sa slabesti, ajungi sa iti faci mai mult rau.

La ce sa mai fii atent/a cand te indrepti spre produse fara calorii? Ce este indicat sa mananci? Afla aici.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s