Mindfulness financiar. Initiere in relationarea sanatoasa cu banii

Am auzit discutandu-se mult despre conceptul de mindfulness in ultimele luni. Intr-o situatie plina de incertitudine si volatilitate, multa lume a inceput sa caute echilibrul in practica prezentei, recunostintei, meditatiei si in gasirea unei zone de calm si echilibru interior.

Pe de alta parte, criza prin care trecem ne-a afectat financiar pe cei mai multi dintre noi. Daca relatia noastra cu banii nu era una buna inainte, in momentele de cumpana prin care am trecut, acest lucru s-a resimtit si mai mult, avand consecinte mai mult sau mai putin serioase. Insa, daca aducem la un loc aceste doua elemente, mindfulnessul si banii, ajungem la un concept extrem de interesant si util: mindfulness financiar.

O expresie foarte cunoscuta spune ca „banii n-aduc fericirea” si putem fi de acord cu ea, intr-o anumita masura. Cu toate ca banii nu sunt sinonimul fericirii, cu siguranta reprezinta un mijloc prin care ne putem indeplini anumite nevoi si dorinte, lucru care sa ne faca fericiti. Pentru multa lume insa, banii reprezinta o sursa de temeri si anxietate, relatia cu acestia fiind una guvernata de tensiune si stres.

Ce incearca mindfulnessul financiar este sa schimbe aceasta viziune si sa ofere recomandari practice si concrete, ce pot imbunatati si armoniza modul in care ne raportam la viata noastra financiara.

Odata ce am constientizat si acceptat realitatea ca propriul comportament este cel mai important determinant al succesului pe termen lung, ni se ofera si posibilitatea de a face schimbarile de care avem atat de multa nevoie, atunci cand vine vorba despre bani. Iar prin insusirea si implementarea principiilor mindfulness, gasim calea care ne va duce spre cultivarea bunastarii financiare si dobandirea dividendelor fericirii.

Pentru a afla mai multe despre acest concept te invitam sa parcurgi programul Scolii de Bani: Mindfulness financiar: cum sa iţi imbunatatesti relatia cu banii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s