Milo și domnul Trebuie. O poveste despre un corp mic ce poartă emoții mari

La Editura DPH a apărut, recent, Milo și domnul Trebuie. O poveste despre un corp mic ce poartă emoții mari.

Cartea, scrisă de Monica Mereuță, ne prezintă o poveste plină de candoare despre devenirea lui Milo, un arici prins și blocat în capcana lui „Trebuie”, dar care reușește să se desprindă ușor de perfecționismul care nu îi face bine și de temerile sale.

Povestea ariciului Milo ne ajută să discutăm într-un mod jucăuș cu copiii despre adaptare, disconfort, teama de necunoscut și, nu în ultimul rând, despre iubire. Milo își înțelege emoțiile și reușește să se simtă mai bine cu ceea ce simte, cu învățătoarea și cu ceilalți arici.

Firesc și natural, povestea aduce în discuție zbuciumul interior al fiecăruia în fața presiunii de acasă, despre frica de a ne lăsa vocea să ne ghideze în a explora și a pipăi lumea, despre cum arată nevoia de a nu greși și, mai ales, că avem nevoie să nu rămânem singuri în fața lui „Trebuie”.

Această poveste minunată ne ajută să nu uităm că noi, adulții, îi călăuzim pe copii în acord cu ritmul lor natural, stimulându-i pe alocuri, fără a pune presiune pe umerii lor. Cartea vorbește despre răbdare și conectare cu nevoile noastre și ale celorlalți, la care să revenim atunci când uităm că important este procesul de creștere și dezvoltare, nu doar rezultatul final.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s