Mihai Petre: Joaca e cea mai importanta pentru copil

Mihai Petre: Joaca e cea mai importanta pentru copil

Intr-o noua editie Tati in dialog, l-am avut ca invitat pe Mihai Petre, coregraf, dansator, jurat in concursuri de dans nationale si internationale si, bineinteles, tatic. Alaturi de el, am vorbit despre ce inseamna sa fii tata, ce inseamna sa te pregatesti pentru al doilea copil si despre performanta in viata celor mici. Daca nu ai prins interviul, descopera-l in podcastul de aici.

„Eu sunt tatal Catincai si ma mandresc cu asta, caci, asa cum simte orice tata (cred), am un copil superb. Am o fetita extraordinara, de care sunt tare mandru si mi se pare ca e natural sa fie asa”, ne-a spus Mihai Petre, cu un zambet in voce si in inima.

I se pare ca, de cand a preluat rolul de tata, s-a schimbat foarte mult datorita fetitei sale, zicand ca a ajuns sa empatizeze mai mult si, pur si simplu, sa se bucure mai mult. Ii place sa o faca pe Catinca sa zambeasca si considera ca a fi parinte este un dar divin. Acum, coregraful se pregateste sa devina tatic pentru a doua oara: „De data asta, mi se pare ca sunt anormal de relaxat. Tot ce simt este ca abia astept sa o cunosc.

Avand in vedere ca fetita lui s-a nascut intr-o familie de dansatori, ni s-a parut normal sa il intrebam pe Mihai daca micuta sa va calca pe urmele parintilor, iar raspunsul sau ne-a topit pe toti:

„Presiunea in exces nu rezolva mare lucru. Cred ca, la varsta ei [n.r.: 5 ani], trebuie inca sa se joace si trebuie sa-i dau spatiul asta sa se bucure, sa fie totul o joaca. De fapt, joaca e cea mai importanta pentru copil. Si eu am inceput jucandu-ma. In momentul in care voi simti ca isi doreste, ii voi explica ce inseamna un program de antrenament.

Asculta podcastul si afla cum a ajuns Mihai Petre de la lectii de karate la dans, afla despre evenimentul RomanianOpen si despre ce pot invata copiii prin dans.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s