Mihai Bacanu: Cred ca suntem o generatie de parinti disperati

Mihai Bacanu: Cred ca suntem o generatie de parinti disperati

Intr-o noua editie a emisiunii Tati in dialog, l-am avut ca invitat pe Mihai Bacanu, un tatic care a decis ca fericirea copiilor sai este mai importanta decat un salariu occidental, intorcandu-se cu familia din Italia in Romania. Ne-a vorbit despre cum este diferit traiul de afara de cel din tara, din perspectiva unui parinte. Daca nu ai prins interviul, te invitam sa asculti podcastul aici.

Mihai Bacanu, tatal a doi copii, Vlad si Mara, a plecat din Romania in 2003, mutandu-se cu toata familia in Roma, Italia. Acolo, a lucrat ca asistent medical si, in acelasi timp, a urmat o serie de cursuri, printre care si terapia durerii, specializandu-se in tratamente paliative pentru pacientii terminali. In 2013, s-a intors in Romania, unde a infiintat o clinica de terapie pentru pacientii terminali si cu probleme severe.

Viata de emigrant nu este una usoara”, ne-a spus Mihai. Chiar daca cei doi copii ai sai invatasera rapid limba si se integrasera in colectivitate, el a considerat mereu ca se faceau diferente notabile intre familia sa si italieni. Desi avea prieteni, a simtit retinerea celorlalti de a-l integra in grupurile lor. „Ma simteam un pic ca intr-o colivie”, a mai povestit el.

Intorcandu-se cu familia in Romania, Mihai si-a vazut copiii mult mai fericiti. Ne-a spus ca nu s-ar mai intoarce in Italia tocmai pentru ca observa ca Vlad si Mara s-au adaptat mult mai bine in Romania.

Despre viata de parinte, Mihai Bacanu este de parere ca, desi parintii sunt mult mai preocupati de a petrece timp in familie, tot ei sunt si mult mai speriati de lucrurile care le vizeaza copiii.

Cred ca suntem o generatie de parinti disperati – disperati ca cei mici trebuie sa acumuleze cat mai multa informatie, disperati de siguranta copiilor nostri, de alimentatia lor.

Mai multe despre cum el si familia sa au fost schimbati de traiul in alta tara poti afla acum, din podcastul Tati in dialog.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s