Micul dejun: De ce este cea mai importanta masa a zilei

Micul dejun: De ce este cea mai importanta masa a zilei

Stiai ca, daca sari peste micul dejun, risti sa te ingrasi? Suna paradoxal, dar chiar asa se intampla, iar acesta nu este singurul motiv pentru care micul dejun a primit distinctia de cea mai importanta masa a zilei. Gaseste si mai multe beneficii, in aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona.

Este masa care ne seteaza functionarea pentru intreaga zi”, spune dr. Ruxandra Plesea, medic nutritionist, despre micul dejun.

Poate ca iti inchipui ca nu e asa grav daca sari peste masa de dimineata sau poate iti spui ca tu nu poti inghiti nimic la prima ora sau poate observi ca, pur si simplu, nu iti este foame. Toate acestea sunt doar motive peste care poti trece, obisnuindu-te sa urmezi o alimentatie corecta.

Daca organismul tau nu primeste nutrientii de care are nevoie de dimineata, va tinde sa isi conserve rezervele. Asa apar nu doar moleseala, lipsa de energie si atitudinea morocanoasa, dar si obezitatea sau colecistul biliar.

Despre ce se intampla in corpul tau cand nu mananci micul dejun iti spune dr. Ruxandra Plesea, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s