Mesaje de la artisti la temelia primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania

Gabriel Liiceanu, Marcel Iures, Andreea Esca, Paula Herlo, Alex Dima si alti peste doua mii de sustinatori au pus mesaje la temelia primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

Proiectul, demarat initial pentru a oferi suport copiilor bolnavi de cancer, s-a extins cu un bloc operator nou si sectii de anestezie si terapie intesiva, chirurgie si neurochirugie, fiind un proiect unic in Europacel si cel mai ambitios proiect din Romania ultimilor 30 de ani, realizat de societatea civila, exclusiv din donatii si sponsorizari.

Spitalul se construieste in curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din Bucuresti, iar portile santierului au fost deschise astazi de catre Asociatia Daruieste Viata printr-un eveniment special adresat tuturor sustinatorilor proiectului.

In cadrul evenimentului, participantii au fost invitati sa scrie mesaje adresate generatiilor viitoare, un gand despre ce inseamna solidaritatea si mobilizarea unei intregi comunitati pentru o cauza umanitara. Mesajele au fost introduse, alaturi de alte peste 2000 de ganduri primite de la donatori, intr-o capsula metalica, ce a fost asezata la temelia Spitalului „Daruieste Viata”.

Pana acum, in cei 2 ani de la lansarea campaniei, peste 200.000 de donatori si peste 1.500 de companii s-au alaturat demersului, contribuind cu 8 milioane de euro, cat era prevazut bugetul proiectului initial.

Pentru a continua strangerea de fonduri necesare acestui proiect de proportii a fost lansata campania „Viata copiilor bolnavi de cancer atarna de un fir de par”, careia i s-au alaturat unele dintre cele mai importante personalitati publice din Romania, de la artisti, jurnalisti, oameni de televiziune si filozofi romani.

Proiectul poate fi sustinut in continuare, prin donatii online pe Bursa de Fericire si prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (4 euro/luna).

Mai multe detalii se gasesc pe www.daruiesteviata.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s