Medicii recomanda evitarea excesului de ecografii prenatale

Ecografiile prenatale de tip 3D si 4D pot fi periculoase pentru bebelusul din burtica daca sunt repetate in mod exagerat, sustin cercetatorii englezi de la Agentia pentru Protectia Starii de Sanatate.

Potrivit „Adevarul”, medicii recomanda ecografiile 3D si 4D in monitorizarea sarcinii deoarece ele pot identifica prezenta unor malformatii fetale. Totusi, multi parinti profita de aceasta ocazie pentru a solicita CD-uri cu fotografii sau filmulete pe DVD cu bebelusul din burtica doar ca amintire a acestei perioade.

Aparatele pentru ecografiile 3D si 4D sunt performante si nu prezinta in mod normal riscuri, nici pentru mama, nici pentru fat. Dar cand aparatul fotografiaza cu fidelitate chipul acestuia sau inregistreaza miscarile lui in timp real, atunci se emite o cantitate mai mare de ultrasunete.

Specialistii nu au demonstrat deocamdata in ce fel ar fi afectata dezvoltarea fetusilor de expunerea la o concentratie mai mare de ultrasunete, mai scrie „Adevarul”.

Singurele studii realizate in acest sens arata o frecventa mai mare a copiilor stangaci in randul celor care au fost expusi in mod repetat la ultrasunete atunci cand erau in burtica mamei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s