Matematica distractiva cu clesti de rufe

Noul an scolar aduce, inca o data, matematica in atentia copiilor. Unii o indragesc repede, in timp ce altii fac mari eforturi pentru a se imprieteni cu operatiile aritmetice.

Matematica poate fi insa foarte distractiva daca iti folosesti putin imaginatia si creativitatea – nu ca sa inventezi noi operatii aritmetice, ci ca sa faci invatarea mai usoara.

Stiai, de exemplu, ca poti folosi banalii clesti de rufe pentru a-l invata pe copilul tau ordinea cifrelor intr-un mod amuzant? Descopera, mai jos, cat de usor poti realiza un ‘kit matematic’ jucaus pentru cel mic:

Materiale necesare:

  • spatule de lemn (se gasesc in magazinele de hobby, sunt asemanatoare betelor de inghetata);
  • clesti de rufe;
  • carioci/pixuri.

Numeroteaza clestii de rufe cu cifre de la 0 la 9, apoi scrie pe fiecare spatula de lemn intregul sir de cifre de la 0 la 9, lasand insa cate un spatiu liber in locul unei cifre. In dreptul acestor spatii libere copilul va trebui sa prinda carligul cu cifrele care lipsesc. In felul acesta, matematica va deveni cu siguranta o joaca amuzanta, pe care copilul tau o va indragi.

Poti folosi acelasi principiu de joc pentru a „preda” ordinea numerelor mai mari (pana la 100, de exemplu) sau chiar inmultirea, numerotand, de exemplu, spatulele de lemn cu valori precum ‘2 4 6 8 10 _ 14’.

De asemenea, poti folosi spatulele pentru a nota pe ele diferite operatii aritmetice, lasandu-l apoi pe copil sa le completeze cu cifrele si numerele notate pe carlige.

Surse foto: planningplaytime.com, inspirationlaboratories.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s