Mare grija la apa imbuteliata!

Cinci sortimente de apa din supermarketuri au fost retrase de la comercilizare de Inspectorii de la Protectia Consumatorului.

In perioada 4-9 martie, au fost luate esantionae din diverse sortimente de apa de masa si de izvor, vandute in hypermarketuri si supermarketuri din Bucuresti. Din cele 17 esantioane, 5 au fost neconforme din punct de vedere microbiologic. In urma acestui fapt, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice, pentru 5 tipuri de apa imbuteliata.

In urma analizelor, urmatoarele produse au primit amenzi:

  • Winny – apa de izvor plata, imbuteliata in PET-uri de 2 litri;
  • Aro – apa de masa necarbogazoasa, imbuteliata in PET-uri de 2 litri;
  • Calipso – apa de izvor, imbuteliata in PET-uri de 6 litri – acest produs a fost oprit definitiv de la comercializare si retras din circuitul de consum;
  • Izvorul Zanelor – apa de izvor, imbuteliata in PET-uri de 2 litri – acest produs a fost oprit definitiv de la comercializare si retras din circuitul de consum;
  • Aqua Queen – apa de izvor, imbuteliata in PET-uri de 5 litri.

Sortimentele de apa din toate marile magazine din tara vor fi verificate in continuare, iar rezultatele vor fi anunate in zilele urmatoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s