Mami, am facut febra! (P)

O vad pe mama cum se apleaca usor peste marginea patutului meu si cu mana ei calda imi atinge fruntea. Azi nu stiu ce s-a intamplat cu mine… nu prea am dormit bine, parca nu am nici pofta de joaca si nici de micul dejun. L-a adus cu ea si pe Sam, termometrul meu preferat, care o ajuta mereu pe mama sa imi masoare temperatura exacta, in vreme ce pe mine ma distreaza cu privirea sugubeata si cu ochelarii pe care ii poarta pe nas.

Este posibil sa fi racit si cred ca am un pic febra. Simt ca imi frig obrajii si deunazi bunica imi spunea ca sunt cam palid fata de cum ma stie ea de obicei. I-am spus ca zilele trecute m-am jucat la gradinita cu unul dintre colegii mei, care a stranutat langa mine. Tocmai ce revenise dupa cateva zile de stat acasa deoarece medicul i-a recomandat sa se trateze pentru a scapa de gripa. Doamna educatoare ne-a spus ca, odata cu recolta cea buna, toamna aduce vremea rece si ca in aceasta perioada noi cei mici suntem mai expusi virusurilor de raceala sau de gripa.

Dupa ce imi ia temperatura, mama il suna uneori pe domnul doctor si ii spune toate simptomele pe care le am ca sa se asigure ca nu este nimic mai grav decat o simpla raceala. Cand am mai avut febra, am primit medicamentul cu gust bun de portocale, pe care mama mi l-a dat dintr-o seringa ca de jucarie. Uneori mama il cumpara si in varianta cu gust de capsuni si inventeaza o mica poveste despre cum seringa-avion ma va face sa ma simt mai bine iar eu sunt un super erou: „Are ibuprofen, micutule” – imi zice calm. „L-am pregatit special pentru tine, dupa varsta si greutatea ta, iar curand te vei simti mai bine.” Nu stiu ce inseamna ibuprofen, dar gustul de portocale imi place. „Uite, scrie aici ca antitermicul acesta are efect pana la 8 ore!” imi aduc aminte cum odata seringa-avion, care contine medicamentul cu gust bun, m-a scapat si de durerea de ureche care imi dadea o stare de disconfort din cauza careia nu puteam dormi si plangeam mai mereu.

In timp ce ma tine in brate, o vad calma si zambitoare si ma saruta pe frunte asa cum o face mereu. si ma simt mai bine. Ea mereu are grija de mine si are cele mai bune ajutoare la indemana. Cand voi fi mare vreau sa o ajut si eu cand nu se simte bine si sa ii arat dragostea mea asa cum o face ea zi de zi cu mine.

Am incredere in mama ca ma va face bine de fiecare data. Stiu ca ma va invata toate aceste cuvinte noi cand voi fi mare, asa cum imi povesteste in fiecare zi despre tot ce ma inconjoara, despre cum jucaria mea preferata este cel mai puternic animal din jungla sau cum soarele se odihneste noaptea pentru a avea putere a doua zi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s