Mai stii cum arata entuziasmul?

Daca a trecut o zi fara sa fi zambit sau sa te fi minunat de ceva, este momentul sa verifici cum stai cu entuziasmul. Despre cum regasim aceasta stare de spirit, vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

In primul rand, poate este bine sa definim entuziasmul. Poate ai ajuns sa crezi ca doar o schimbare mare, un eveniment neasteptat sau o reusita pentru care ai muncit extrem de mult sunt demne de entuziasmul tau. Si, cu toate ca toate cele mentionate sunt motive indreptatite, acest sentiment ar trebui resimtit zi de zi.

Pentru ca entuziasmul inseamna energie, pofta de viata, bucurie, curiozitate. Toate acestea sunt elemente de care avem nevoie in fiecare zi. Si nu trebuie sa astepti bucuriile mari, pentru a te entuziasma. Este important sa inveti sa le apreciezi si pe cele mici.

Iar cei mai buni profesori intr-ale entuziasmului sunt… copiii. Cristina Trepcea si invitata sa, Cristina Negut, specialist in comunicare relationala, iti dau cateva idei despre cum sa iti (re)amintesti sa te entuziasmezi mai des, pornind de la timpul petrecut in familie.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s