Littleimpro a dat startul atelierelor „Ora de impro”

Începând cu luna mai, 2024, Littleimpro a început atelierele din cadrul programului „Ora de impro”, un proiect de educație non-formală ce se adresează unui număr de 80 de copii provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiești (centrele de zi Austria și Alexandra, Școala primară Concordia din Ploiești) și Centrul de zi Odobești din județul Dâmbovița.

Acești copii sunt expuși abandonului școlar, cu nivel redus de educație sau cu analfabetism funcțional, lipsiți de sprijinul familiilor naturale, fără posibilități materiale, fără perspective de continuare a educației în sistem formal și care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă.

Pornind de la povești si experiențe personale, prin tehnica ficționalizării și a teatrului de improvizație, participanții învață în cadrul atelierelor, prin intermediul jocului, cum să gestioneze eșecul și teama de a greși. Una dintre regulile esențiale ale tehnicii de improvizație este demontarea ideii de greșeală, prin dărâmarea barierelor și plasarea ei în sfera banalului.

Astfel, în cadrul atelierelor se creează un cadru sigur în care nu exista judecată, critică sau blamare. Teatrul de improvizație este esențial pentru îmbunătățirea apartenenței la grup întărind ideea că nimeni nu este singur.

Despre proiect

,,Ora de impro’’ este un proiect educație non-formală derulat de Littleimpro în
parteneriat cu Organizația Umanitară CONCORDIA, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s