Liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2023 le oferim recunoastere liderilor care in anul 2022 s-au implicat activ in programe si proiecte menite sa vina in sprijinul copiilor vulnerabili, care traiesc in saracie sau in situatii de risc de abandon sau neglijare.

Iata care sunt liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili:

Despina Andrei – UNICEF România

Despina Andrei este director de comunicare și strângere de fonduri în cadrul UNICEF România și unul din liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili. Cu o istorie plina de initiative si programe, UNICEF Romania are ca scop incluziunea socială a tuturor copiilor, susținută de sisteme de sănătate, educație și protecție a copilului accesibile, echitabile și de calitate, precum și norme sociale de protecție. În 2022, UNICEF România a continuat să lucreze, alaturi de partenerii sai strategici, pentru a veni în sprijinul copiilor români vulnerabili prin numeroase programe si proiecte de impact. De asemenea, echipa UNICEF a raspuns prompt situatiei internationale, oferind ajutor copiilor refugiați și familiilor acestora.

Mihaela Nabar – World Vision Romania

Mihaela Nabar este directorul executiv al Fundatiei World Vision Romania, care in 2022 a ajutat peste 140.000 de copii romani si refugiati sa-si continue educatia si sa-si faca vocea auzita. Programe deja cu traditie ale World Vision, precum Vreau în clasa a 9-a, Pâine şi Mâine, Şcoala din Valiză i-au ajutat pe copiii din mediul rural să aibă o masa caldă la şcoală, ajutor la teme, burse pentru liceu, acces la pregătire invidiualizată, mentorat şi digitalizare. Pe scurt, i-a pregătit pentru viaţă şi le-a dat o şansă.

De asemenea, World Vision s-a implicat încă din prima zi în criza refugiaţilor din Ucraina, fiind una dintre organizaţiile care continuă să sprijine consistent copiii şi mamele profund afectate de conflict. Mihaela Nabăr a fost încă din primele zile la graniţă, acolo unde, alături de echipa locală şi internaţională, au acordat ajutor de urgenţă refugiaţilor.

În plus, în 2022, echipa Word Vision a ajuns în satele României, dotând biblioteci pentru copiii din mediul rural.

Din mijlocul copiilor, Mihaela Nabăr a trecut rapid în zona relațiilor cu autoritățile, unde a făcut strategii și demersuri pentru o educație echitabilă, de calitate, și pentru digitalizarea educației, în special pentru copiii din zone defavorizate.

Diana Podaru – SOS Satele Copiilor

Diana Podaru este director general al SOS Satele Copiilor România și unul din liderii anului 2022 pentru binele copiilor vulnerabili. De-a lungul celor 30 de ani de activitate în Romania, organizatia a venit in sprijinul a zeci de mii de copii, tineri și adulți.

In prezent, SOS Satele Copiilor activeaza in Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Teleorman si Bacau, iar in 2022 si-a extins activitatea in judetul Brasov. Prin programele pe care le desfasoara, organizatia ofera ingrijire alternativa copiilor care, din diferite motive, nu mai cresc alaturi de parintii lor.

In acelasi timp, sprijina sute de copii din medii defavorizate, pentru a ramane alaturi de familia biologica, si desfasoara proiecte dedicate tinerilor din sistemul de protectie. In plus, in 2022, organizatia a oferit asistenta unui numar de peste 5000 de copii din Ucraina si familiilor lor.


Ajunsa anul acesta la a opta editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 15 februarie 2023 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului, in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Asculta programele Itsy Bitsy si urmareste-ne in social media, pentru a afla care sunt liderii pentru liderasi premiati anul acesta la Gala Itsy Bitsy!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s