Liceenii intra din nou in muzee

Zilele trecute a fost lansata cea de a patra editie a proiectului “5 Licee 5 Muzee”, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale.

In cadrul programului educational, tinerii din 5 licee din Capitala sunt invitati sa viziteze cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor, iar succesul proiectului „5 Licee 5 Muzee” a facut ca editia a IV-a sa se desfasoare in cadrul Anului International al Tineretului.

La cea de-a IV-a editie a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect: Colegiul National „Ion Neculce”, Liceul Teoretic „Dante Aligheri”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Grupul Scolar „Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”.

De asemenea, cele 5 muzee participa la proiect sunt Muzeul de Arta veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica – Minovici“, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” .

Proiectul „5 Licee, 5 Muzee” este organizat la initiativa ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de Centrul de Informare ONU pentru Romania.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s