Laptele

„Exista doua variante in meniu – laptele matern si laptele praf. Evident ca cea mai buna varianta este alaptarea exclusiva, cel putin in primele sase luni, asa cum recomanda si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aceeasi recomandare o poti citi chiar si pe cutiile de lapte praf, dovada ca nu exista concurenta intre cele doua tipuri de lapte.

Toata lumea stie ca laptele matern este cel mai bun pentru copil, e bogat in nutrienti si bacterii care-i construiesc bebelusului imunitatea si ii asigura tot ce are nevoie. Cu toate acestea, doar o treime dintre nou-nascutii din intreaga lume sunt alaptati exclusiv. La noi, rata este si mai mica, de doar 13 procente. Ceea ce inseamna ca foarte multi parinti apeleaza la laptele praf, fie in completare, fie exclusiv. Nu ma bucur sa recunosc, dar ma numar si eu printre parintii care isi hranesc bebelusii cu lapte praf, desi mi-am dorit sa alaptez exclusiv.

Startul din maternitate conteaza foarte mult, am observat. De aceea te sfatuiesc sa insisti sa-ti alaptezi copilul inca din prima zi, daca nu chiar in prima ora. Experienta mi-a aratat ca planul acesta nu functioneaza mereu, de aceea te incurajez sa apelezi la sprijinul unui consultant in alaptare daca intampini probleme, cum ar fi laptele insuficient.”

Georgiana, mama de pici

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s