Lansare de carte: Mitul temei pentru acasa – Alfie Kohn

Editura Multimedia Est Publishing te invita vineri, 18 septembrie, de la ora 18:30, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o dezbatere pe tema „Mitul temei pentru acasa”, prilejuita de lansarea cartii cu acelasi titlu a lui Alfie Kohn.

Temele pentru acasa sustin sau saboteaza educatia veritabila? Cum ne putem asigura ca temele pentru acasa sunt benefice?

La dezbatere vor participa: Oana Moraru – consultant educational cu aproape doua decenii de experienta in sistemul de invatamant, Raluca Ion – jurnalist, Elena Irimia – traducator, Miruna Jovin – coordonatorul colectiei „Cartile parintilor”, Alexandra Anton – expert in educatie finlandeza. Moderatorul evenimentului va fi Despina Badescu – redactor sef TOTUL DESPRE MAME.

„Mitul temei pentru acasa este o analiza incisiva […], prin care autorul atrage atentia asupra dezavantajelor pe care le pot avea temele:

  • subminarea gandirii critice in favoarea memorarii mecanice si a atitudinii submisive;
  • erodarea relatiilor in familie;
  • disparitia timpului liber;
  • subminarea independentei copilului si a increderii adultilor fata de acesta.

Alfie Kohn propune un alt mod de a aborda procesul de invatare, atat cel scolar cat si cel petrecut acasa, care sa respecte atat dragostea naturala de invatatura a copiilor nostri, cat si importanta relatiei din cadrul familiei”, a declarat Elena Irimia, traducatoarea cartii.

Alfie Kohn este unul dintre cei mai cunoscuti si mai controversati autori ai zilelor noastre pe teme legate de cresterea copiilor si educatie. Este autorul a 14 carti, din care amintim Parenting neconditionat (publicat in limba romana la Editura Multimedia Est Publishing in 2013), Pedepsiti prin recompense (publicat in limba romana la Editura Multimedia Est Publishing in 2014), The Schools our Children Deserve, No contest: the Case against Competition si Mitul copilului rasfatat (publicat la Editura Herald, in 2014).

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s